Relatii toxice
Relatii: Cum Transformam Triunghiul Dramei in Triunghiul Iubirii.
februarie 27, 2018
vitamina b 12
Vitamina B 12 si beneficiile ei.
martie 10, 2018

Cum sa tratam (si sa prevenim) prin alimentatie orice boala: Dieta fara mucus.

dieta fara mucus

 

Mancarea este medicament sau otrava. Din ce in ce mai multi nutritionisti si terapeuti ne spun asta in ultimul timp iar cercetarile stiintifice ne demonstreaza ca mai mult de 50% din boli se datoreaza dietei noastre.

Totusi ne e greu sa acceptam cat de important este acest medicament zilnic si la indemana pana cand corpul nostru nu incepe sa aprinda beculete rosii prin oboseala, dezechilibre emotionale, tulburari de somn, probleme cu pielea, glicemie si colesterol crescute, un sistem imunitar scazut, prada usoara in calea bolilor.

In aceste momente de trezire revenim la importanta unei bune nutritii si a unei digestii sanatoase care sunt cheia longevitatii si a unei stari de bine generale.

 

Sistemul de vindecare prin dieta fara mucus.

Dupa ce a fost diagnosticat cu o boala considerata incurabila de eminentii medici ai vremurilor sale, medicul Arnold Ehret si-a dedica intreaga viata descoperirii sursei bolilor si tratarii lor printr-o alimentatie bazata pe fructe si legume.

Cartea sa, Sistemul de vindecare prin dieta fara mucus”, a revolutionat sistemul de credinte legate de vindecarea pe cale naturala prin alimentatie.

Cartea este gandita sub forma unor lectii si ofera o viziune complet noua care nici dupa 100 de ani nu este cunoscuta publicului larg.

 

Ce reprezinta mucusul si ce sunt bolile.

 


“Toate bolile, nu conteaza sub ce nume sunt cunoscute in lumea medicala, se datoreaza constipatiei. O constipatie a intregului sistem de “canale” ale corpului uman”. Aceasta inseamna ca orice simptom specific este doar un blocaj cauzat de mucusul existent in acea zona. Zonele cu o preponderenta acumulare de mucus sunt limba, stomacul si mai ales tubul digestiv. Acesta din urma este adevarata si principala cauza a blocarii intestinale. Omul obisnuit are in permanenta mai mult de 4-5 kg de fecale neeliminate din intestine care otravesc fluxul sanguin al intregului sistem.”

Arnold Ehret


 

Fiecare persoana bolnava are un sistem mai mult sau mai putin blocat de mucus, si acest mucus se formeaza din reziduurile alimentare nedigerate si acumularile in organism inca din copilarie.

Sistemul de vindecare prin dieta fara mucus aplicat sistematic de Arnold Erhart pe miile de pacienti constituie remediul de mare succes impotriva oricarui tip de boala.

Sistemul de vindecare prin dieta fara mucus consta in alternarea unor perioade de post alimentar mai lungi sau mai scurte cu perioade de alimentatie pe baza de alimente care nu formeaza mucus.

Dieta fara mucus este constituita din toate tipurile de fructe, coapte sau crude, zarzavaturi fara amidon, coapte sau crude, mai ales zarzavaturile cu frunze verzi.

Aceasta dieta poate vindeca orice boala chiar si fara a tine post dar in acest caz cura va fi mai lunga.

Boala este un efort al organismului de a elimina reziduurile, mucozitatile si toxinele, si acest sistem ajuta Natura intr-o maniera perfecta si naturala. Nu boala este cea pe care trebuie s-o vindecam, ci trupul. Trebuie sa fie purificat, eliberat de reziduuri si de substante straine, de mucozitati si de toxinele accumulate inca din copilarie.

Blocajele care fac sa sufere toate sistemele organismului constituie cauza tuturor bolilor, ele reprezentand o cauza de diminuare a vitalitatii, de instabilitate a sanatatii si de lipsa a fortei. Toate aceste situatii nedorite apar din cauza faptului ca intestinul gros nu a fost golit niciodata complet de la nastere.

 

Omul modern si alimentatia.

 


dieta fara mucus


 

Dieta lumii civilizate nu a fost niciodata digerata complet si produsii reziduali nu sunt niciodata eliminati. “Masina umana” este un sistem de tuburi elastice care se obtureaza implacabil, in special unde se manifesta bolile dar mai ales de-a lungul tubului digestiv.

Aceasta constituie fundatia pe care se fixeaza toate bolile. Dizolvarea reziduurilor si eliminarea lor complete se poate face eficient cu ajutorul Sistemului de vindecare prin dieta fara mucus.

Omul obisnuit, considerat a avea o sanatate buna, are de fapt o acumulare cronica de produsi reziduali din alimentatie si medicamente. Medicamentele alopate precum si produsii reziduali ai alimentelor nu sunt eliminate, ci sunt inmagazinate in corp de zeci de ani.

Atunci cand o boala latenta este stimulata, de exemplu de catre o raceala, persoana respectiva expectoreaza mari cantitati de mucus si se simte nefericita in loc sa  multumeasca pentru acest process natural de eliminare pe care natura il realizeaza.

Daca aceasta eliminare a mucozitatilor dizolvate este suficient de consistenta incat sa implice intregul organism este posibil sa fie diagnosticata ca fiind gripa.

Daca munca de eliminare intreprinsa de Natura patrunde mai in profunzimea sistemului, mai ales in organele importante precum plamanii, mai mult mucus si otravuri se dizolva in acelasi timp, supunand circulatia sangvina la un mare efort ca atunci cand se conduce un automobil cu franele trase.

Frecarea produce o incalzire anormala care se numeste febra iar medicul va pune diagnosticul de pneumonie, care este intr-adevar un efort febril din partea Naturii de a elibera cel mai vital dintre organe, plamanul, de produsii reziduali.

Daca se face apel la rinichi pentru a eimina mucusul dizolvat , fiind deci afectate aceste organe, va fi pus diagnosticul de nefrita..etc

Prin urmare angajamentul Naturii de a salva o viata umana prin intermediul eforturilor febrile de a elimina mucusul si produsii toxice este etichetat drept boala in stadiul acut.

Pana acum acest efort bine intentionat precum si opera de vindecare a Naturii au fost prost intelese, si de aceea pentru remediere s-a apelat la medicamente si alimente, contrar semnalelor de avertisment a naturii, adica pierderea poftei de mancare. Prin “ajutorul” dat de doctori, se perturba procesul natural de vindecare, vitalitatea si capacitatea de eliminare scad, Natura nu poate sa opereze eficient, iar cazul este numit cronic. Cuvantul cronic deriva din cuvantul grecesc chronos care inseamna timp. Vindecarea cere timp.

 

Limba – Oglinda Magica.

 


dieta fara mucus


 

Daca doresti sa devii propriul tau medic si sa te vindeci fara medicamente, poti sa faci un test asupra propriului corp, numit “Oglinda Magica”.

Stratul de pe suprafata limbii reflecta gradul de imbacsire a intregului organism si creeaza un obstacol congestionand circulatia sangelui prin mucusul desprins.

Pentru a privi in interiorul tau intr-o maniera mai buna decat doctorii, pentru a cunoaste cauza bolilor de care suferi sau pentru a cunoaste unele din cauzele perturbarilor mentale, trebuie sa procedezi astfel:

Tine un post alimentar una sau doua zile, sau mananci numai fructe (portocale, mere, sau orice alt fruct suculent specific anotimpului in care te afli, pentru doua, trei zile si vei constata ca limba se va acoperi cu un strat albicios.

Limba este oglinda nu numai a starii de sanatate a stomacului, ci a intregii tunici mucosae. Faptul ca acest strat reapare pe limba, chiar daca este indepartat de doua trei ori pe zi, e un indiciu precis al cantitatii de toxine, mucus si alte otravuri accumulate in tesuturile intregului system, care se elimina de pe suprafata stomacului si a intestinelor.

In timpul postului alimentar, te afli pe  patul operator al Naturii fara bisturiu si  procesul de eliminare survine instantaneu.

Odata ce ati incheiat postul alimentar, e recomandat sa reduceti obisnuita cantitate de alimente si sa mancati doar alimente naturale lipsite de mucus, care purifica, precum fructele si legumele cu frunze verzi, oferind astfel posibilitatea corpului de a se elibera de mucus.

Acest proces este un process de vindecare.

Aceasta “oglinda” de la suprafata limbii reveleaza observatorului cantitatea de materie care blocheaza sistemul incepand chiar din copilarie, din cauza consumului de alimente care produc mucus.

Cantitatea de materii reziduale  este de fapt cauza “misterioasa” a necazurilor. Este cu adevarat incredibila. Boala este in primul rand o obturare specific locala a sistemului circulator, a sistemului de vase care traverseaza tesuturile pentru a le furniza sange. Manifestarea simptomelor de caldura, hipertensiune si inflamatie este cauzata de obturarea si frecarea care rezulta in timpul trecerii sangelui prin vasele de sange imbacsite.

 

Trebuie sa ne eliberam cat mai mult de mecanismul “diagnosticului stiintific”.

 


dieta fara mucus


 

Natura vindeca prin intermediul postului alimentar orice boala.

Nu v-ati oprit niciodata sa observati cat mucus se elibereza in timpul unei raceli? Ceea ce se produce in capul dvs. se produce si in plamani, in bronhii, in stomac, in rinichi, in vezica urinara, exact in aceeasi maniera. Organul buretos numit limba reflecta pe suprafata lui conditiile de pe orice parte a corpului. Cand se petrece aceasta unui individ care are o afectiune acuta, medicul concluzioneaza, in mod eronat, ca este vorba de indigestie. De fapt este un process natural de  detoxifiere.

La o persoana obisnuita sunt necesari 1-3 ani de cicluri sistematice de post si cure cu alimente care curata organismul, mai inainte ca trupul sa fie purificat.

Atunci vei putea observa cum corpul elimina constant produsi prin fiecare por al pielii, din canalul urinar, din colon, ochi, urechi, nasm gat. Vei observa cum si mucusul uscat precum matreata este eliminata.

 

Erorile cu privire la alimentele cu un continut ridicat de proteine.

Stiati ca laptele matern nu contine decat 2-3% proteine? Natura a dezvoltat totusi cu acest lapte structura unui corp.

Vechea fiziologie are o conceptie gresita considerand ca trebuie sa se manance proteine pentru a dezvolta proteine pentru tesutul muscular. Este mai mult ca sigur, de exemplu, ca nu este necesar ca o vaca sa bea lapte pentru a produce lapte!

De mii de ani omul a trait intr-un mod foarte sanatos fara formule si valori nutritionale ale alimentelor.

Profesorul Chittenden a verificat prin experiente ca energia si rezistenta cresc cu cat consumul de alimente este mai redus, in special al celor cu un continut redus de proteina.

Profesorul Ehret a demonstrat ca intr-un corp curat, lipsit de mucus si de otravuri, alimentele cu un continut scazut de proteina cum sunt fructele de exemplu, dezvolta o energie si o forta incredibila. El a aplicat pe propria-i piele un regim alternativ de posturi negre si dieta de fructe si legume si s-a salvat de la diagnosticul “incurabil”.

Falsul concept ca alimentele cu un ridicat continut proteic ar fi necesare pentru  mentinerea sanatatii, promovat de  doctrinele medicale ale umanitatii, este, pentru consecintele si efectele sale, exact contrariul a ceea ce ar trebui sa fie, si este una din principalele cauze ale tuturor bolilor si cel mai tragic fenomen de degenerare occidentala. A generat in acelasi timp cel mai periculos si distructiv dintre obiceiuri: lacomia.

A produs cea mai mare nebunie care putea sa fie impusa societatii, si anume incercarea de a vindeca bolile cu alimente cu un continut ridicat proteic.

 

Fructele si fructoza.

 


dieta fara mucus


 

Substanta fundamentala pentru sangele uman este fructoza prezenta in mod natural in toate fructele si in starea imediat inferioara in zarzavat. Cea mai mica parte  din proteina necesara se produce in corpul uman din fructoza. Toate animalele care se hranesc cu cereale si zarzavat transforma mai intai acestea in fructoza si apoi in proteina.

Sa ne amintim ca Medicina recunoaste drept fondator al sau pe cel mai mare dietician care a fost Hipocrate, cel care a spus: Mancarea va fi medicamentul tau, iar medicamentul va fi mancarea ta.”

 

Tabelele lui Ragnar Berg.

Tabelele lui Berg, unul dintre expertii in chimie fiziologica acreditati de laboratorul special pentru cercetari alimentare, de la clinica doctorului Lahmann din Germania,  confirma teoria lui Ehret si demonstreaza stiintific ca orice aliment care contine si produce mucus, odata digerat in corp, produce aciditate.

Tabelele lui Berg indica cantitatea de acid pe care anumite tipuri de alimente o produc (producand in  acelasi timp si mucus) si cantitatea de saruri minerale alcaline ale alimentelor care neutralizeaza acizii.

Deci din tabelele lui Berg aflam care sunt alimentele care disloca, neutralizeaza si elimina mucusul precum si alimentele ce ne-au provocat acizi otravitori inca din copilarie.

Cu cat un aliment poseda proprietati mai mari de a se “lega” de acizi (de a reactiona cu acizii, neutralizandu-i) cu atat este mai ridicata capacitatea lui de a elimina mucusul.

 



 

Dupa cum se observa painea alba este unul din alimentele cele mai nocive din tabelele lui Berg in  timp ce ridichia neagra, spanacul, papadia si mararul constituie toti excelenti “detergenti” interni.

 

Carne

Numele Elimina aciditatea Produce aciditate
Sangele animalelor 5,49 00,00
Carne de vita 68,41
Carne de vitel 22,95
Carne de oaie sau berbec 20,30
Carne de porc 12,47
Sunca afumata 6,95
Carne grasa si afumata, costita 9,90
Carne de iepure 22,36
Carne de pui 24,32

 

 Peste si oua

Numele Elimina aciditatea Produce aciditate
Peste alb 2,75
Moluste 19,52
Somon 8,32
Stridii 10,25
Hering sarat 17,35
Icre (intregi) 11,62
Albus de ou 8,27
Galbenus de ou 51,83

 

Lapte si grasimi animale.

Numele Elimina aciditatea Produce aciditate
Lapte matern 2,25
Lapte de oaie 3,27
Lapte de capra 0,65
Lapte de vaca 1,69
Smantana 4,89
Lapte batut 1,31
Frisca 2,66
Unt 4,33
Slanina 4,33

 

Cereale

Numele Elimina aciditatea Produce aciditate
Faina rafinata 8,32
Faina integrala 2,66
Orz 10,58
Ovaz 10,58
Secara 11,31
Orez integral 3,81
Orez alb 17,96
Porumb 5,37
Paine de secara 4,28
Paine neagra 8,54
Paine alba 10,99
Paine integrala 6,99
Paste fainoase 6,11

 

Tuberculi

Numele Elimina aciditatea Produce aciditate
Cartofi albi 5,90
Cartofi dulci 10,31
Radacina de telina 11,33
Sfecla rosie 11,37
Gulie alba 10,80
Sfecla 9,37
Ridiche neagra cu coaja 39,40
Ridiche cu coaja 3,06
Ridiche tanara (de luna) 6,05
Varza cu gluga 4,02
Varza verde 2,20
Andive 14,51
Laptuca 14,12
Rubarbar 8,93
Spanac 28,01
Anghinare 4,31
Cicoare 2,33
Rosii 13,67
Ceapa rosie 1,09
Gulie 5,99
Conopida 3,04
Varza de Bruxelles 13,15
Papadie 17,52
Marar 18,36
Praz 11
Nasturel 4,98
Fasole verde (proaspata) 8,71
Mazare verde (proaspata) 5,51

 

Fructe

Numele Elimina aciditatea Produce aciditate
Pepene verde 1,83
Mere 1,38
Pere 3,26
Prune 5,80
Caise 4,19
Piersici 5,40
Cirese 2,57
Cirese amare 4,33
Cirese dulci 2,66
Curmale uscate 5,50
Smochine 27,81
Struguri 7,05
Stafide 15,10
Zmeura 5,19
Portocale 9,61
Lamai 9,90
Rodii 4,15
Ananas 3,59
Banane 4,38
Masline 30,56
Prune 5,80
Capsuni 1,76
Coacaze 4,43
Mure 7,14
Mandarine 11,77

 

Fructe uscate

Numele Elimina aciditatea Produce aciditate
Castane comestibile 9,62
Ghinde 13,64
Linte 17,80
Nuci 9,22
Nuca de cocos 4,09
Alune 2,06
Arahide 16,39
Migdale 2,19

 

Diverse

Numele Elimina aciditatea Produce aciditate
Mazare uscata 3,41
Fasole uscata 9,70
Ciuperci 1,81
Soia 26,58
Faina de ovaz 8,08
Ovaz de Quacheri 17,65
Fulgi de ovaz 20,71
Zahar din trestie de zahar 14,57
Zahar candel 18,21

 

Bauturi

Numele Produce aciditate Elimina aciditatea
Pudra de cacao 4,79
Ciocolata 8,10
Ceai 53,50
Cafea 5,60
Cafea de cicoare 5,70
Bere 0,80
Bere englezeasca 2,05
Suc de struguri (must) 5,16
Vin 0,59
Lichior de visine 0,51
Sampanie 0,96
Malaga (vin desert) 3,04

 

Vindecarea fara medicamente se poate obtine prin imbinarea urmatoarelor componente:

  1. Exercitii fizice

Posturile yoga, exercitiile fizice, exercitiile de respiratie cunoscute in yoga ca  Pranayama, tind sa stimuleze circulatia sangelui si a limfei si stimuleaza eliminarea toxinelor.

O alta metoda de stimularea circulatiei se poate face prin dusuri scotiene: jeturi alternative de apa calda si rece sau prin cura cu apa a lui Kelp: utilizarea unor jeturi doar cu apa rece.

  1. Sanatate mentala

Aspectele mentale au o influenta asupra fiecarui tip de boala. Este verificat ca frica, suferinta, grijile, traumele psihomentaleau o influenta negative nu numai asupra inimii si sitemului nervos  si chiar asupra circulatiei sanguine, digestiei.

A ne ingriji sa ne relaxam prin diferite mijloace cu care rezonam, de exemplu meditatia, este mai mult decat o necessitate, este o datorie fata de sufletul si corpul nostru.

  1. Dieta

Pentru a schimba ceva in dieta noastra trebuie sa tinem seama ca:

– Un procent foarte mare din cauzele unei boli rezida in alimentatie.

– Toate curele si terapiile vor fi inadecvate atata timp cat dieta va fi inadecvata.

– Alimentele se impart in alimente care nu formeaza mucus si alimente care produc mucus. Primele sunt naturale, curative si cu adevarat hranitoare. Celelalte sunt daunatoare si provoaca boli.

– Toate dietele care pun accent pe valoarea nutritionala (cantitatea de calorii) a alimentelor fara a lua in seama valoarea curativa sau depurativa si utilitatea in procesul de vindecare, nu duc la un rezultat pozitiv.

 

Sanatatea este direct proportionala cu un sange cat mai alcalin.

O alimentatie bazata pe produse de origine animala creste aciditatea sangelui. De asemenea combinatiile nefericite de alimente determina cresterea aciditatii.

Cateva recomandari ale doctorului Ehret privitoare la dieta:

Apropo de efectul combinatiilor alimentare si cresterea aciditatii sangelui puteti incerca sa realizati urmatorul experiment: prima data cand serviti pranzul pregatiti un loc pentru un oaspete imaginar. Serviti-i intr-o cratita aceleasi cantitati din ceea ce mancati si beti dvs. Amestecati totul bine si incalziti la 37 grd pentru 30 min. Puneti-i capacul si lasati asa pentru toata noaptea. Cand veti ridica, in dimineata urmatoare capacul va va astepta o mica surpriza…

Dieta ideala a omului este mono-dieta, iar feluritele sortimente de mancare risca sa conduca la lacomie. Este necesar sa ne amintim acest lucru atunci cand ne pregatim mancarea. In Natura, regnul animal nu amesteca mancarea. Un singur fruct natural, proaspat de sezon ar trebui sa constituie mancarea si ar trebui sa ne hraneasca foarte bine. Aceasta conditie normal ca nu se poate verifica pana cand organismul nostru nu va fi curat integral de otravurile constituite din toxine, mucus sau de substantele straine.

 

Postul negru practicat prin Sistemul de vindecare prin dieta fara mucus.

Desi A. Ehret a experimentat postul negru de durate mari – 7 zile, 21 zile si chiar 49 zile – totusi dupa multitudinea si diversitatea cazurilor pe care le-a tratat cu success la clinica sa, nu mai sustine posturile negre de lunga durata ci mai degraba o alternare a perioadelor de post cu perioade de dieta cu alimente care nu formeaza mucus (vezi tabel).

El constata dupa analiza mai multor cazuri ca, in cadrul unui post negru mai lung, venele pacientului se contracta reumplandu-se continuu din ce in ce mai mult cu mucus, vechi medicamente, toxine care se recircula si nu reusesc sa fie eliminate din organism. In timpul acestui post negru corpul sufera de elementele nutritive si vitale necesare. Cu cat corpul este mai eliberat de mucus si toxine cu atat el poate sustine mai usor un post negru mai lung. Dar pana atunci, un post negru pentru un corp care a avut o alimentatie bogata in elemente producatoare de mucus, poate chiar dezechilibra si mai mult si duce chiar la reducerea vitalitatii.

Daca doriti sa incepeti un post negru puteti incepe cu o dieta de tranzitie in care o perioada de timp sa nu consumati nimic dimineata, si abia dupa aceea puteti sa tineti postul doar cu apa timp de 24 de ore.

Cel mai grav si nesanatos obicei, promovat de altfel de marea masa de nutritionisti, este acela al unui mic dejun copios.

Nu trebuie sa consumi nici un aliment solid dimineata pentru ca sa obtii rezultatele cele mai bune. Este posibil sa bei doar lichide astfel incat sa ajungi la ora pranzului cu stomacul gol. Acest lucru este atat de eficient incat se pot vindeca unele boli usoare chiar si numai cu acest plan fara mic dejun.

Continuati apoi cu mici posturi negre de 1,2,3,4 sau 5 zile intrerupandu-se oricare dintre aceste  posturi prin Dieta fara mucus, pentru a se regla eliminarea si in acelasi timp pentru a reimprospata si a reconstrui corpul cu cele mai bune elemente, care se gasesc numai in acele elemente care nu formeaza mucus.

Cu aceste posturi negre intermitente, calitatea sangelui se va imbunatati, se va regenera in mod gradat, va putea sa infrunte fara dificultate otravurile si toxinele existente si va fi totodata in masura sa dizolve sis a elimine depozitele care cauzeaza boli, din tesuturile mai profunde ale corpului depozite pe care nici un medic nu si-ar inchipui ca ar exista si ca nici o alta metoda descoperita nu va fi in masura de a le elimina.

Este nevoie de asemenea sa stim:

  • cum si in ce moment se va introduce cu success o modificare in dieta
  • care sa fie combinatia diferitelor tipuri de alimente
  • cat de lung si de des trebuie sa fie postul negru utilizat

 

Dieta de tranzitie

Procesele din natura sunt lente, cu  modificari progresiv evolutive si niciodata radicale.

Nimic nu este mai gresit decat ideea ca o boala cronica, care dureaza de decenii ar putea fi vindecata rapid printr-un post negru indelungat, sau cu o dieta radicala numai cu fructe.

Tranzitia – semnifica trecerea lenta de la alimente care favorizeaza stari de boala catre alimente care favorizeaza sanatatea.

Viteza de eliminare depinde de cantitatea si calitatea alimentelor. Este mai bine sa nu serviti mai mult de doua mese pe zi. In continuare, cand stomacul e mai curat (dupa mai multe alternante post negru dieta fructe si legume) se pot consuma mai multe fructe proaspete de sezon pentru micul dejun.

Daca se poate ar trebui sa luati prima masa intre orele 10 si 11, in timp ce a doua intre orele 17 si 18.

O alta regula foarte importanta este simplitatea. Cu alte cuvinte, nu amestecati multe tipuri de mancare in timpul unei mese.

Nu beti niciodata in timpul mesei. Daca aveti obiceiul sa beti ceai sau cafea, asteptati un timp dupa ce ati mancat inainte sa le consumati.

Ciorbele, supele se vor evita in timpul meselor deoarece cu cat mai mult lichid se consuma cu atat digestia este mai dificila.

Daca se doreste o bautura calda la micul dejun se poate consuma o supa calda din zarzavaturi ( spanac, ceapa, morcovi, varza,..) si beti numai zeama.

In general nu se combina legumele si fructe dar salata, telina, morcovii si sfecla se combina bine cu fructele. Se recomanda a nu se foloseasca mai mult de trei tipuri de legumela acelasi amestec. Se utilizeaza un singur tip ca element de baza intr-o combinatie de alimente.

Acizii din fructe dizolva depozitele de toxine si formeaza gaze. Zaharurile din fructe fermenteaza si se amesteca cu astfel de depozite formand si ele gaze. Ambele se elimina si din acest motiv poate fi periculos daca acesta se produce cu intensitate mare. Deci este recomandata utilizarea mai frecventa a zarzavatului crud pe post de “matura” dar si combinatii de legume gatite la abur si la cuptor. Alternativ, intr-o cantitate mai mica se folosesc  fructele coapte si fructele  crude in parti egale.

 

Mostenirea cartii “Sistemul de vindecare prin dieta fara mucus”.

Dupa aproape 100 de ani de la de la publicare, cartea doctorului Ehret are o importanta istorica si medicala. In urma acestei carti s-au pus bazele dietei bazate exclusiv pe consumul delegume si fructe, care a revolutionat sistemul de credinte legate de vindecarea pe cale naturala prin alimentatie.

 


“Mancarea este principala sursa de reintinerire, purificare, reglare, echilibru, putere si vindecare pentru toate aspectele fiintei noastre: corp, minte, spirit. Atunci cand abordam mancarea ca pe tratament, ne amintim cat de important este sa facem alegerile corecte.” Arnold Ehret


 

Articolul a fost scris dupa cartea “Sistemul de vindecare prin dieta fara mucus” de doctorul Arnold Ehret

 

Facebook Comments Box
Send this to a friend