...
dieta fara mucus
Cum sa tratam (si sa prevenim) prin alimentatie orice boala: Dieta fara mucus.
martie 9, 2018
postul
7 Beneficii ale postului & Cele mai bune metode de a posti.
martie 26, 2018
dieta fara mucus
Cum sa tratam (si sa prevenim) prin alimentatie orice boala: Dieta fara mucus.
martie 9, 2018
postul
7 Beneficii ale postului & Cele mai bune metode de a posti.
martie 26, 2018

Vitamina B 12 si beneficiile ei.

vitamina b 12

 

Vitamina B 12 este un membru important al familiei complexului de vitamine B. In timpul procesului de digestie, aceasta vitamina este procesata din proteinele organismului uman. Vitamina B 12 are o multime de beneficii pentru organismul uman, de la  intretinerea celulelor, la formarea ADN-ului, reglarea colesterolului, previnirea bolii Alzheimer , tratarea anemiei si a cancerului de san.

 

Care sunt simptomele cand avem deficienta de vitamina B12?

 

Simptomele deficientiei de Vitamina B 12 sunt: lipsa de senzatii in maini si in picioare, pierderi de memorie, coordonare slaba in timpul mersului, somnolenta, constipatie si dureri de cap. In afara de aceste simptome, deficienta acestei vitamine este semnala de asemenea de depresie, probleme ale vederii, umflarea limbii, auzirea unor voci neobisnuite, impreuna cu tulburari neurologice si dureri la nivelul gurii. De asemenea o persoana care are o astfel de deficienta, poate suferi pierderi in greutate, greturi si oboseala.

 

Surse din care putem lua Vitamina B12

 

Vitamina B 12 se gaseste in mare parte in alimente cu ar fi: carne de vita, somon, stridii, ton, lapte, iaurt, pui si branza. De asemena mai exista si alte alimente bogate in aceasta vitamina, iar acestea sunt: oua, peste, rinichi de miel, si alte produse animale. De fapt, Vitamina B 12, este in principal furnizata de produse de origine animala. Produsele vegetale nu sunt o sursa bogata de Vitamina B 12.

De aceea, pentru ca multi dintre noi au o alimentatie vegetariana sau vegana, este recomandat sa luam suplimente de Vitamina B 12 in mod regulat.

 

Beneficii Vitaminei B 12 pentru sanatate.

 

Regenerarea celulelor si intretinerea acestora

Aceasta vitamina ofera o mana de ajutor in intretinerea diferitelor tipuri de celule care se gasesc in corpul uman. De exemplu, functii importante cum ar fi formarea, regenerarea, si intretinerea celulelor rosii depind in mare parte de Vitamina B 12. De asemenea, celulele nervoase sunt ingrijite de prezenta acestei vitamine in corpul uman. De asemenea aceasta vitamina ajuta la mentinerea unui sistem nervos puternic.

 

Formarea ADN-ului

Vitamina B 12 are un rol important in formarea ADN-ului. Acest proces se desfasoara in timpul diviziunii celulare, iar aceasta vitamina are un rol foarte important in acest proces. In cazul lipsei de Vitamina B 12 in organismul uman, se vor dezvolta formatiuni celulare anormale cunoscute sub numele de megaloblaste, iar aceasta poate evolua intro anemie. Asadar, o cantitate suficienta de Vitamina B12 trebuie inclusa in dieta noastra.

 

Reduce oboseala

Vitamina B 12 are rolul de a reduce oboseala si slabiciunea. Asadar, aceasta vitamina are potentialul de a ne imbunatati rezistenta fizica si de a face fata eforturilor intense.

 

Reduce nivelul colesterolului

O dieta alimentara bogata in Vitamina B 12 este benefica pentru reducerea nivelului colesterolului din organism.  De asemenea aceasta vitamina ajuta la controlarea nivelului de trigliceride, care mentine buna functionare a inimii.

 

Trateaza Alzheimer-ul

Vitamina B 12 este foarte eficienta in tratarea Alzheimer-ului. Aceasta boala se manifesta prin confuzii, degenerare cognitiva si pierderi de memorie. Expertii din lumea medicala au raportat faptul ca pacientii care sufera de aceasta boala au o deficienta de Vitamina B 12 in organism.

 

Trateaza anemia

Vitamina B 12 este considerata ca parte a tratamentului pentru diferite forme de anemie. Aceasta vitamina ajuta la reinnoirea unei substante numite Factorul Intrisec, care ajuta la mentinerea sangelui intr-o stare normala.

 

Previne cancerul de san

S-a descoperit faptul ca femeile care sufera de cancer de san, de obicei au un deficit de Vitamina B 12. Asadar, este recomandata o dieta bogata in aceasta vitamina pentru a preveni o posibila dezvoltare a acestei boli.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Send this to a friend
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.