...
Hatha Yoga – stiinta starii de bine.  
august 3, 2017
asane genuflexiune
7 asane pentru deschiderea soldurilor care elibereaza energia negativa.
august 10, 2017
Hatha Yoga – stiinta starii de bine.  
august 3, 2017
asane genuflexiune
7 asane pentru deschiderea soldurilor care elibereaza energia negativa.
august 10, 2017

Ho’oponopono – intelepciunea antica hawaiana pentru eliberarea de suferinta.

 

Ho’oponopono este poate cea mai puternica terapie a iertarii si are la baza vechi credinte ale locuitorilor insulei Hawaii. 

Ho’oponopono inseamna „a corecta”, sau „a restabli ordinea”. Potrivit celor din Hawaii, erorile apar atunci cand gandurile sunt „patate” de amintiri vechi din trecut. Ho’oponopono ofera o cale de a elibera  energia acestor ganduri dureroase, sau erori, care provoaca dezechilibre si boala.

 


„Scopul vietii este sa revenim la Iubire, moment de moment. Pentru a atinge acest obiectiv, individul trebuie sa inteleaga ca el este responsabil in totalitate pentru ca si-a creat viata asa cum este ea. Omul trebuie sa inteleaga ca gandurile sale ii creeaza viata, moment de moment. Nu oamenii, situatiile sau locurile reprezinta problema, ci gandurile despre acestea. Omul trebuie sa inteleaga ca nu exista exterior, in afara sa.”

Ihaleakala Hew Len


 

Dr. Len si miracolul Ho’oponopono.

ho'opnopono terapia iertarii

 

Joe Vitale, autorul cartii „Zero limite”, spune in cartea sa povestea doctorului Len Ihaleakala care a reusit sa vindece pacientii din spitalul de boli psihice in care lucra, aplicand tehnica Ho’oponopono pe sine insusi.

Vitale spune ca doctorul i-a vindecat pe acestia fara ca macar sa-i vada, doar uitandu-se la dosarele lor si aplicand tehnica Ho’oponopono pe sine insusi.

Astfel, pacientii care erau legati, au fost lasati sa umble liberi, cei care luau tratament au incetat sa mai ia orice medicament, iar cei care erau considerati internati pe viata au fost eliberati.

 


„Pe masura ce ma trezesc, te trezesc si pe tine.”

Joe Vitale


 

Principiile Ho’oponopono.

 

1.Asumarea totala a responsabilitatii.

Doctorul Len spunea ca tot ceea ce exista in viata ta este responsabilitatea ta, adica tu ai creat asta.

Acest principiu poate fi greu de acceptat sau de inteles. Si asta pentru ca una e sa iti asumi responsabilitatea pentru ceea ce spui tu sau faci si alta e sa iti asumi responsabilitatea pentru ce zice si face altcineva.

Pe de alta parte, daca intelegem principiul responsabilitatii totale, putem incepe procesul de vindecare, in sensul ca tot ceea ce experimentam este o proiectie a mintii noastre. Daca vrei ca cineva sau ceva sa se schimbe, tu trebuie sa te schimbi mai intai.

Si inca o veste buna: asumarea responsabilitatii ne ajuta sa iesim din constiinta de victima si din invinuirea celorlati pentru viata sau suferinta noastra.

 


„Tot ceea ce cauti si tot ceea ce experimentezi este inauntrul tau. Daca vrei sa schimbi ceva, schimba in interior, nu in exterior. Ideea esentiala e sa iti asumi responsabilitatea in totalitate. Nu exista nimeni pe care sa poti arunca vina. E numai despre tine.”

Joe Vitale


 

2.Vindecarea inseamna sa te iubesti pe tine.

Atunci cand vrei sa te vindeci ai facut primul pas spre iubirea de sine. Inseamna ca vrei sa iti fie bine. Atunci cand esti un om vindecat, contributia ta in societate va fi una pozitiva si semnificativa.

 

3.Iubirea de sine este cea mai buna cale de a deveni un om mai bun, iar atunci cand tu esti un om mai bun si lumea in care traiesti devine mai buna.

Doctorul Len spune ca nu exista exterior. Acesta este inca un concept revolutionar. Pe scurt: atunci cand vrei sa imbunatatesti ceva in viata ta trebuie sa te uiti intr-un singur loc: inauntrul tau. Si cand te uiti acolo, fa-o cu iubire! 

 


“Cel mai mare secret al fericirii este sa fii de acord cu viata, nu sa incerci sa o controlezi.”

Joe Vitale


 

Tehnica Ho’oponopono.

Oricand te confrunti cu o situatie dificila, uita-te in interior si aplica aceste 4 afirmatii:

1.Te iubesc.

2.Imi pare rau.

3.Te rog iarta-ma.

4.Iti multumesc.

 

Surse: Cartea „Zero limite”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Send this to a friend
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.