sa mancam constient
Pauza de masa: Sa invatam sa mancam constient!
martie 27, 2018

Detoxifierea de primavara: Si tu poti avea un corp tanar si flexibil cu ajutorul sucurilor verzi.

detoxifierea de primavara

 

De multe ori credem ca a face miscare este de ajuns pentru a avea un corp sanatos si uitam ca ceea ce bagam in stomac este extrem de important. Alimentele de fiecare zi nu numai ca ne construiesc corpul (stiti celebra zicala „Esti ceea ce mananci.”) dar ele ne influenteaza si modul in care ne traim fiecare zi, vitalitatea si chiar flexibilitatea corpului. De aceea, vrem sa va recomandam cateva retete de sucuri verzi, mai ales ca este primavara si natura ne ofera cu atata generozitate o bogata varietate de plante.

 

Detoxifierea de primavara.

Primavara este un bun prilej sa ne curatam organismul de toxine si sa ne incarcam cu vitamine din bogatia verde a naturii. Nimic nu este mai bine venit decat o dieta cu sucuri sau salate de urzici, banutei, patrunjel, leurda sau mladite verzi.
O dieta bazata pe cruditati si in special pe verdeturi, impune si multa miscare, pentru ca exercitiile fizice stimuleaza functiile metabolice si intensifica functiile naturale de depuratie. Dar detoxifierea nu inseamna numai adaugarea unor verdeturi in alimentatie ci si excluderea acelor alimente care au dus la supraincarcarea organismului. E indicat sa scoatem din dieta in perioada detoxifierii sarea, aditivii, indulcitorii artificiali, zaharul, cafeaua sau alcoolul. Daca nu scoatem din alimentatie toate aceste elemente, procesul de detoxifiere va fi greoi si cu rezultate slabe.

 

Cat ar trebui sa dureze detoxifierea?

Pentru ca detoxifierea de primavara ca se desfasoare optim si sa avem rezultate, cel mai indicat ar fi sa tinem dieta cu verdeturi cel putin doua saptamani. In functie de puterea vointei personale, obiectivele pe care ni le stabilim dar si sanatatea noastra, detoxifierea poate dura intre doua si patru saptamani.

 

Diete de sucuri si salate verzi

Iata cateva retete excelente pentru detoxifiere si remineralizare.

 

Fiertura detoxifianta si remineralizanta de urzici.


detoxifierea de primavara urzici


Urzicile sunt revigorante pentru ca stimuleaza productia de globule rosii, leucocite si trombocite. Mai ales daca suferim de anemie, sau avem deficit de hemoglobina si eritrocite, urzicile sunt de mare ajutor, pentru ca ele contin foarte mult fier.
Cura cu urzici este buna si pentru detoxifiere dar si pentru regenerarea organismului. Este minunata pentru hipocalcemie, in tratarea eczemei, a psoriazisului si a dermatozelor. Fiertura de urzici este mult mai puternica decat infuzia sau mancarea de urzici, de aceea este folosita in curele de sanatate.
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de 1 kg de urzici tinere. Dupa ce le-ati cules sau cumparat, le curatati si spalati bine. Puneti la fiert doi litri de apa si adaugati urzicile doar in momentul in care apa clocoteste. Se fierb timp de 10 minute apoi se lasa la racit si se storc bine, printr-un tifon. Lichidul obtinut se pastreaza la frigider si se bea pe parcursul unei zile.

 

Suc de patrunjel detoxifiant si remineralizant


detoxifierea de primavara patrunjel


Puterea de detoxifiere a patrunjelului se datoreaza faptului ca vitaminele, enzimele, mineralele, flavonoidele si compusii aromati pe care ii contine sunt foarte usor de asimilat.
Pentru a obtine suc de patrunjel se ia o mana de frunze de patrunjel, proaspat culese, care se pun intr-un blender, impreuna cu tulpinile. Apoi se adauga apa cat sa acopere pantrunjelul. Puteti adauga si zeama de la o jumatate de lamaie.

 

Suc de leurda tonifiant si antioxidant


detoxifierea de primavara leurda


Leurda este o planta care seamana cu margaritarul dar miroase la fel ca usturoiul. Leurda are multe proprietati si este si un minunat tonic. Este foarte buna pentru sanatatea sistemului digestiv, refacand flora intestinala si ajuta la eliminarea parazitilor intestinali.
Cum se pregateste: se toaca o legatura de leurda, apoi peste aceasta se toarna doua pahare cu apa calduta. Se lasa cateva ore la macerat, dupa care se strecoara si lichidul obtinut se pastreaza la rece. Se recomanda ca acest suc sa fie baut dimineata, pe stomacul gol. Aceasta cura nu trebuie tinuta mai mult de o saptamana.

 

Suc detoxifiant de mladite verzi.


detoxifierea de primavara


Deoarece mladitele verzi contin clorofila acestea sunt foarte bune in detoxifierea organismului. Cand vorbim de mladite verzi ne referim la: patrunjel, leurda, uzici, papadie si loboda. O dieta de mladite verzi ajuta organismul sa si completeze toate carentele, detoxifiaza corpul, regleaza tranzitul intestinal si incetineste procesul de imbatranire.
Acest suc se pregateste din 20-30 mladite de la diferite plante verzi. Se spala si se toaca. Apoi se pun in blender, se adauga apa si se mixeaza bine continutul. Apoi se filtreaza totul printr-un tifon. Sucul trebuie baut imediat.

 

Speram ca aceste retete v-au convins sa incepeti detoxifierea de primavara si va dorim mult succes!

 

Sursa: Revista Leacuri si Retete Manastiresti

 

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat:

Send this to a friend