mintea
Structura mintii si meditatia.
decembrie 1, 2016
Ce nu cunoastem despre respiratie?
decembrie 10, 2016
mintea
Structura mintii si meditatia.
decembrie 1, 2016
Ce nu cunoastem despre respiratie?
decembrie 10, 2016

Fa aceasta practica o data pe an: Salutul Soarelui de 108 ori.

salutul soarelui

Pentru ca se apropie sfarsitul de an, ne gandim sa ne incheiem toate socotelile cu bine, sa ne armonizam toate relatiile, sa facem inventarul faptelor noastre si…Salutul Soarelui de 108 ori! Salutul Soarelui (Surya Namaskar) este o practica yoghina prin care aducem energie yang si vitalitate in propria fiinta.

Atentie! Aceasta practica nu este recomandata incepatorilor!

Salutul Soarelui este un omagiu, un salut al soarelui interior, acel soare al constiintei care da lumina cunoasterii.

 

De ce sa facem Salutul Soarelui de 108 ori?

Putem spune despre aceasta practica ca este un fel de maraton, pentru ca ea iti testeaza toata practica pe care ai facut-o pana atunci: rezistenta fizica si mentala, respiratia si daruirea. Odata ce ai realizat o astfel de serie, poti spune ca deja ai trecut la un alt nivel.

 

Pregatirea pentru cele 108 Saluturi ale Soarelui.

Chiar si cei mai experimentati practicanti vor incepe o pregatire pentru aceasta serie cu cateva luni sau saptamani inainte. Vor creste gradual numarul de Saluturi ale Soarelui, apropiindu-se de 108. Cu atat mai mult daca esti incepator, trebuie sa iti impui o practica zilnica serioasa, prin care sa te asiguri ca iti cresti rezistenta si forta musculara.

 

De ce 108?

Acest numar nu este intamplator. 108 este un numar sacru in traditia hindusa (si nu numai): o mantra se canta de 108 ori iar o mala are 108 bile. Se spune despre acest numar ca este un numar special si in matematica si astrologie. De asemenea, se pare ca distanta dintre Pamant si Soare este de 108 ori diametrul Soarelui. Nu-i asa ca e interesant? Se pare ca Universul e creat in unitati simetrice.

 

Unde sau cu cine ar trebui sa fac aceasta practica?

Poti realiza aceasta serie si acasa, insa este mai indicat sa o faci impreuna cu alti practicanti yoga si cu instructorul tau, pentru ca astfel va veti sustine reciproc in a rezista pana la capat.Tu iti cunosti nivelul cel mai bine. Daca in prezent faci Salutul Soarelui de 5-6 ori pe zi, e mai bine sa nu te arunci direct in realizarea seriei de 108. E posibil sa te alegi cu dureri musculare… Lucreaza mai mult, pregateste-te timp de 1-2 luni, apoi incearca.

 

Sursa foto: zeenews.india.com

 

Comments are closed.

Send this to a friend